Un altre món no fou possible

Palma amb mà esquerra / BITamines / Converses de cafè...

Ruiz Gallardón no és el batle de Madrid.

toniroig | 15 Juny, 2005 05:34 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

Ahir vaig esser a la conferència de Ruiz Gallardón enmarcada en el cicle 'Doce Miradas sobre España' organitzat pel Ministeri de Defensa. Se'm confirmà la tesi que Gallardón és un senyor de dretes que ja fa molts anys s'inventà un personatge 'de centro reformista' (sic). Tingué el cinisme intel·lectual de diferenciar només entre 'centre reformista' i esquerra. Bé, i nacionalistes, com a gent que se'ls hi ha de donar de menjar a part. I la dreta. Ah!, dreta, a Espanya no n'hi ha. No hi ha cap partit que s'oposi, per exemple, al matrimoni entre persones del mateix sexe per parlar d'un tema de llibertats i drets individuals. Tampoc són aquests els que amb tanta fermesa s'oposaren a la llei del divorci,... No volia anar per aquí. Només són exemples simples per argumentar que Gallardón és de dretes, d'un dreta formalment civilitzada, però dreta al cap i a la fi. En definitiva, vaig veure un seguidor més de Fukuyma pregonant el final de la Història amb un 'tranquilitzador': "el futur és l'alternància PP-PSOE". Sobre la conferència ell mateix anuncià que havia 'fusi-lat' la línia argumental de Juan Pablo Fusi. Ho podríem matitzar. Crec que el punt progressista, de 'centre reformista' que diria ell, l'hagués tengut seguint "La Construcción de la Nación Española", de Mario Onaindía. Pot ser li ajudaria a veure Espanya des de la perifèria.

No volia anar per aquí, encara que me costa no entrar més en el contingut de la conferència. L'objectiu d'aquesta línies era simplement denunciar una cosa: me va sorprendre que el batle de Madrid, en cap moment pronunciàs la paraula ciutat, en cap moment parlàs de les ciutats en la 'construcció' i/o vertebració d'Espanya. Crec que Gallardón és un batle accidental de Madrid, que fa estada a la seva Casa de la Vila mentre espera temps millor per a intentar traslladar-se a Moncloa. S'entretén emulant la Barcelona de Pasqual Maragall amb la qüestió olímpica i poca cosa més. La ciutat, les ciutats, el poder local, no li interessa. Llàstima.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb