Un altre món no fou possible

Palma amb mà esquerra / BITamines / Converses de cafè...

La Nació comença al Districte.

toniroig | 24 Juny, 2005 08:55 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

Avui he sentit per la ràdio a un portaveu del PP que demanava a Francesc Antich que se pronunciàs sobre no sé molt bé que de la Nació. Fa uns díes criticava, aquí mateix, al batle de Madrid Ruiz Gallardón per haver fet una conferència sobre Espanya sense pronunciar una sola vegada la paraula ciutat.

El debat sobre nacions, nacionalitats i tots els eufemismes que es vulgui pot resultar adequat en un moment de revisió dels estatuts d'autonomia però serà un debat coix si no té present la proximitat; allò que està més aprop de la ciutadania. La construcció de l'Estat, de la Nació, del País, d'Europa, de l'Autonomia,... serà eficient si comença per baix, si té en compte la qüestió local. La superestructura està molt bé però el més proper és l'Ajuntament i, en el cas de Palma, hauria de ser el Districte. I no només això; s'han de clarificar i resoldre les competències municipals i el paper de la capital de Balears, qüestions que només seran possibles amb un finançament adequat.

Amb la Llei de Grans Ciutats s'han posat en marxa els districtes. Bé, això sí que és un eufemisme. S'han habilitat alguns despatxos a distintes oficines municipals i s'ha posat defora un cartell que diu districte tal o districte qual. El PP vol saber què pensa Antich de la Nació, jo voldria saber què pensa (si és que hi pensa) el PP de la proximitat, de la descentralització i de la desconcentració municipal. Ah! i sobre 'la nació' d'Antich no es preocupin; vol un país solidari, cohesionat i amb projecció de futur. D'acord?

1 2 3  Següent»
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb