Un altre món no fou possible

Palma amb mà esquerra / BITamines / Converses de cafè...

El Debat de la Ciutat (1)

toniroig | 29 Juny, 2005 09:17 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

Ahir es celebrà el primer Debat de l'Estat de la Ciutat. Hi havia certa expectació. S'instal·là un faristol per als oradors. No havien estudiat molt bé la ubicació i es movia segons la persona que parlava. Mirant cap a la dreta, mirant cap a l'esquerra, mirant al públic,... M'entretenc amb els detalls perque, del que és el Debat hi ha poques coses que contar.

La batlessa avorrí inclus als propis amb una monótona lectura de la Memòria de Secretaria, entretenitnt-se amb el nombre de vegades que els bombers havien anant a apagar el foc, per exemple, o el nombre de bombetes que per Nadal es van haver de canviar. Tot s'ho atribuïa com a gestió i mèrit propi. Està clar que l'estratègia del PP era donar un perfil baix al Debat, un grip que s'ha de passar. Ara bé, de cap a fora, de cara als mitjans de comunicació era important donar la impressió de què es fa molta feina: 15 x 15 mesures; és a dir, 225 actuacions que ha fet la batlessa Cirer. És una llàstima que cap diari les reprodueixi íntegres; seria una gran contribució a la transparència democràtica. La gent podria coneixer de primera ma "el gran calat" de la batlessa. Jo me compromet, quan m'arribi l'acta de la sessió, a penjar-les aquí. Sense afegir ni llevar. Per a que tothom pugui jutjar.

Sobre el paper de l'oposició m´és més difícil jutjar, ja que en som directament part implicada. L'eix del discurs socialista foren, com no podia ser d'altra manera, les persones. Feia dies que ho advertia; per això la batlessa parlà de persones. El problema és que només en parlà. Els seu discurs deixà clar que ha optat per les obres, les inauguracions i les cintes; els percentatges que no diuen res i la complaixença pròpia. Viu en la ciutat ideal, però només ella i el seu equip de govern la percebeixen així.

La propera entrega serà el diagnòstic que feim els socialistes de la ciutat.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb