Un altre món no fou possible

Palma amb mà esquerra / BITamines / Converses de cafè...

0'5 % de l'IBI per a Participació Ciutadana

toniroig | 19 Juliol, 2005 09:07 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

Per què la ciutadania no pot decidir, directament, què fer amb una part dels imposts que paga? Per què no avançar en democràcia directa? Per què no construir, entre tots, una societat civil forta?. En el plenari de juliol posarem aquest debat damunt la taula del PP.

La idea és copiada del 0’5 de l’IRPF per a “otros fines de interés social”. L’impost municipal per excel·lència és l’IBI, l’antiga contribució. La nostra proposta és que qui el paga pugui destinar el 0’5 % del seu import directament a projectes de participació ciutadana presentats per entitats ciutadanes d’interès municipal.

D’aquesta manera s’aconseguiria una societat civil forta i plural; amb recursos, que és la manera de ser eficaços i, sobre tot, no sotmesa al poder polític de torn ja que, no dependria de (o estaria condicionada per) subvencions.

Ja no es discutiria més sobre associacions amigues o enemigues de l’Ajuntament; cessió o privació de locals, ajuts, etc. Suposaria aprofundir en la democràcia directa, en construir una democràcia de més qualitat, en fer una ciutat més democràtica.

No seria difícil començar. Estam parlant d’uns 300.000 euros en total. No està malament per començar. Tindran voluntat política?

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb