Un altre món no fou possible

Palma amb mà esquerra / BITamines / Converses de cafè...

Gratuïtat llibres de texte: una passa més.

toniroig | 19 Setembre, 2005 15:18 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

Quan vaig començar a parlar de la gratuïtat dels llibres de texte molts me miraven com si fora un ésser extrany; d'un altra planeta. Alguns, inclús a l'esquerra (?) del PSOE deien que per a què s'havíen de comprar els llibres als rics, com si no entenguéssin que la caritat és de dretes i els drets són d'esquerres.

Tard o d'hora això se normalitzarà i es ferà realitat allò que diu la Constitució de què l'ensenyament obligatori és gratuït. Però quan això passi, imaginem que l'Ajuntament fora capaç de destinar una part ínfima -però suficient- del seu tradicional superàvit a les famílies de Palma. Estam parlant de poc més de 300 milions de les antigues pessetes.

Aleshores tendríem 300 milions, cada any, per a millorar la qualitat educativa de les nostres escoles. Imaginen idò que no compraríem llibres sinó que les dedicaríem a comprar un ordinador per a cada infant i a incentivar als professionals de l'educació per a que elaboràssin software educatiu. Les escoles de Palma seríen de les primeres en passar del món analògic al digital però aìxò, tal volta, amb el PP és somniar massa.

Mentre tant, al plenari d'aquest més tornarem demanar que menys de l'1 % del pressupost municipal es destini als escolars de Palma, a que les famílies, el setembre, arribin millor a fnal de mes. Diran que sí però que no. Segur que l'any que ve, pre-electoral, tenen una brillant idea de màrketing tan lluminosa com poc consistent.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb