Un altre món no fou possible

Palma amb mà esquerra / BITamines / Converses de cafè...

La "jeta" de la "tarjeta"

toniroig | 10 Gener, 2006 11:52 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

D'ençà que de manera injustificada i capritxosa es substituí el còmode bono-bus de cartró per l'anomenada 'targeta ciutadana' no en sortim de problemes, complicacions i innecessàries despeses públiques. Se'ns va vendre la 'targeta ciutadana' com una magnífica opció que juntaria en una mateixa targeta tots els serveis municipals. No vos entretendré amb els problemes de la targeta, sobretot perquè el govern de Cort ja ha decretat la seva mort però si que voldria plantejar una reflexió sobre la situació actual. De manera arcaica i innecessària una persona que utilitzi una mica els serveis municipals duu, dins la seva cartera, a més dels documents d'identitat, targetes bancàries i altres coses personals:

  1. Targeta de l'IME
  2. Targeta de l'SMAP
  3. Targeta de l'ORA
  4. Carnet de la Biblioteca Municipal
  5. Targeta Ciutadana,... 

I supòs que en falta qualquna. Tot això fa temps -anys- que el PP va prometre que se reduiria a una sola 'targeta ciutadana'. Ara ja substitueixen l'anterior targeta per una "més moderna" que ens continuarà obligant a mantenir la cartera carregada de targetes. Mentres tant, l'accés als serveis públics continuarà disenyant-se en funció de la comodidat municipal i no del servei a la ciutadania.

Algunes preguntes:

  1. Per què no se junten tots els serveis municipals en una sola targeta?
  2. Per què els serveis municipals no se poden pagar amb doblers, targeta o mòbil com s'està implantant a totes les ciutats modernes i avançades?
  3. Per què no se posa l'Ajuntament al servei dels ciutadans?
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb