Un altre món no fou possible

Palma amb mà esquerra / BITamines / Converses de cafè...

Ramon Llull, palmesà universal

toniroig | 17 Gener, 2006 14:02 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

“La figura de Ramon Llull és a la cultura catalana el que Miguel de Cervantes és a l’espanyola, Dante Alighieri a la italiana, William Shakespeare a l’anglesa i Johan Wolfgang Goethe a l’alemanya”. Amb aquestes paraules la “Base de Dades Ramon Llull - Llull DB” de la Universitat de Barcelona defineix a aquest palmesà universal.

L’interès que desperta Ramon Llull fora de Palma és, possiblement, invers, al seu coneixement per part dels habitants de la ciutat que el va veure néixer. Aquesta és una assignatura pendent de la societat palmesana en general i de l’Ajuntament de Palma en particular; les institucions tenen l’obligació d’apostar per la cultura i, la més propera ha de ser l’eix d’aquesta aposta.

 (Segueix)

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb