Un altre món no fou possible

Palma amb mà esquerra / BITamines / Converses de cafè...

El “Washintong Post” ha tancat els comentaris dels seus blocs

toniroig | 05 Febrer, 2006 21:36

Una de les coses bones dels blocs és que permeten la interacció. Una de les pegues és quan en aquest procés un dels dos subjectes és anònim, a vegades s’ulititza aquest anonimat per a dir coses que no es dirien en públic: expressions grolleres, desqualificacions gratuïtes, insults,...

‘Bloguer’ –no sé com es diu en català, i tampoc sé si m’acab d’inventar una paraula; el que fa el bloc, per a que ens entenguem- i comentarista estan en peu d’igualtat, la qual cosa jo crec que és bona i positiva perquè per una part –parlam de política- recorda al polític que ha de tenir els peus a terra i, per l’altra, a la ciutadania que no hi ha d’haver distàncies entre el representants i representats.

Això és evident que hi ha persones que encara no ho han entès i amb la seva actitud irresponsable posen ‘puertas al campo’. Sense anar més enfora: el “Washintong Post” ha tancat els comentaris dels seus blocs, segons informació recollida per “Periodista Digital”.

Aquesta és una mesura especialment dràstica. Sobre aquesta qüestió, la meva postura és la següent:

  1. Vaig plantejar el bloc com una experiència d’innovació política, per tant m’interessa tant el fons (el que hi public) com la forma (el que passa amb el que hi public).
  2. Tots els comentaris són interessants: els positius perquè m’encoratgen, els negatius i els indocumentats perquè me recorden que encara hi ha molta feina per fer. Els neutres, els que van al gra; els més útils.
  3. El que sí m’interessa és que les persones que “venen noves” als blocs, a les TIC, sàpiguen, des del primer moment, que ‘comentaris’ n’hi ha de tots colors i que són representatius, exclusivament del seu autor, encara que, a vegades, hi ha adreces d’IP que tenen més d’una identitat (Ho he comprovat en aquest bloc mateix: primer es fa un comentari –normalment barroer- com a X, per exemple i, poc temps desprès, se’n fa un altra de les mateixes característiques però signant com a Y o com a Z.

Bé, tampoc se tracta de fer un compendi filosòfic sobre els comentaris en els blocs i les seves interpretacions polítiques,...:-) Quasi quasi, l’únic que volia comentar és la qüestió del WP que m’ha cridat l’atenció: “per quatre capullos incapços de conviure amb respecte es perjudica una majoria –silenciosa, pot ser- que ja no podrà interactuar amb un mitjà de comunicació”. Tornam a la premsa analògica perquè som incapaços d’assumir la responsabilitat de conviure en el món digital. Dit sigui tot això amb el màxim dels respectes i sense voler ofendre ningú; aquí, sí que s’accepten i es seguiran acceptant suggeriments i, si algú té necessitat d’insultar, que no se n’estigui; desprès estarà més tranquil, més calmat, i les persones que l'envolten -i l'aguanten- ens ho agrairan.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb