Un altre món no fou possible

Palma amb mà esquerra / BITamines / Converses de cafè...

En Manel demana per Ses Fontanelles (Platja de Palma, 4)

toniroig | 08 Febrer, 2006 12:39 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

 

Hola Toni, et volia demanar una qüestió: quina és la posició del PSIB davant la urbanització de Ses Fontanelles, tant en l'aspecte medi ambiental com d'impacte al petit comerç de la Platja de Palma. Salut!

07/02/2006 17:08

Manel

Hola, Manel. En primer lloc agrair-te que llegeixis el bloc i que vulguis plantejar públicament una qüestió interessant que enmarc en la “Línia Directa Pública” i, en segon lloc felicitar-te pel teu bloc que consider un referent en l’àmbit mediambiental. Anant directament a la qüestió:

Tu fas una anàlisi interessant sobre la situació de la zona; has recollit al teu bloc la postura del GOB sobre Ses Fontanelles i fa pocs dies et manifestaves al respecte. Jo crec que fa estona que la Platja de Palma necessita ma de metge. Abans de les municipals de 1999 ja parlavem de què l’Ajuntament constiuís un empresa mixta (amb un 51 % municipal i la resta en mans d’inversors, caixes d’estalvi, associacions empresarials, sindicals,...) per a treballar conjuntament iniciativa pública i privada en el disseny d’un futur per a la Platja de Palma, la nostra gallina dels ous d’or. No era res de l’altre món. Funcionava i funciona bé a Barcelona ( Proeixample o Foment Ciutat Vella, per exemple). A la Platja de Palma no ho sabem: la ciutadania no ens donà la confiança suficient ni en el 99 ni el 2003 per a intentar-ho.

Jo estic convençut que amb una visió integral de la zona, amb la participació de tots els agents implicats, i amb un projecte clar de futur per a la Platja de Palma que es centràs en rehabilitat, recuperar, reordenar, reformar, reutilitzar l’espai, tant horitzontal com vertical, ara tu i jo no estaríem parlant de Ses Fontanelles. Això pertany però al món dels desitjos. Ara només tenim un “Consorci” amb un president Matas més interessat en donar la culpa de tots els mals a Madrid que en resoldre els problemes de la zona.

Però bé, tu demanaves coses concretes. He considerat que havia de fer una petita introducció per a evidenciar, encara que tu ja ho saps, que les coses no passen perquè sí. Sobre la qüestió concreta, la postura del Grup Municipal Socialista sempre ha estat:

  • Màxima protecció possible al patrimoni mediambiental.
  • Pla de Millora de la mal anomenada oferta complentària.

Sobre la qüestió mediambiental en feim un seguiment des de l’Ajuntament. El regidor responsable és Santi Morey i sobre el tema del petit comerç estam treballant una proposició per al plenari municipal demanant un pla municipal de suport com ja plantejava en un anterior article. Res, Manel, si vols més aclariments o més concreció d’algun punt determinat no dubtis en plantejar-ho. Encantat de parlar-ne. I gràcies una altra vegada per escriure.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb