Un altre món no fou possible

Palma amb mà esquerra / BITamines / Converses de cafè...

Bombers de Palma / Bombers de Mallorca

toniroig | 08 Març, 2006 22:30 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

Avui he dinat al Parc de Bombers; celebraven la seva festa i mos han convidat. Feia un parell d'anys que no ho feien. Estic content que ho hagin tornat a fer; a més de compartir una estona amb uns funcionaris vitals per a la ciutat també pots, de manera informal, comentar com es veuen les coses en el seu àmbit. Sempre opinions n'hi ha per tots els gusts i no voldria, ara, complicar ningú.

Hi ha, però, una qüestió que és un tema recurrent: bombers de Palma, bombers de Mallorca. Partim primer d'una denominació absurda: si hi ha uns bombers 'de Mallorca' per què no actuen a Palma?. Jocs de paraules a part. No pot ser l'actual situació d'enfrontament institucional entre Consell i Ajuntament. Possiblement se perd pels dos costats però els mallorquins, i els palmesans per partida doble, no ens podem permetre que una disputa institucional faci menys eficients els nostres cossos de bombers; en un sinistre són vitals i han de tenir els màxims recursos i la màxima preparació. No vull dir amb això que els bombers (del Consell i de l'Ajuntament) no estiguin preparats i no facin les coses bé; el que vull dir és que 1 + 1 = 2 encara que ara, per mor d'absurdes gelosies institucionals i conflictes anquilosats, 1 + 1 = 1.

Ara que se parlarà d'àrea metropolitana i de capitalitat és el moment d'intentar donar una solució definitiva a aquesta absurda polèmica: en seguirem parlant.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb