Un altre món no fou possible

Palma amb mà esquerra / BITamines / Converses de cafè...

Família?

toniroig | 13 Juny, 2006 05:27 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

Família?. En queda cap de família?. Quant jo era nin, sortia de l'escola a les 12h. del migdia. Arribava a casa caminant, sí a peu. No necesitave que m'acompanyasin amb cotxo. A casa, a les 12:30 arribaven els dos germans i una germana que encare eren fredins, tots més grans que jo, el que menys 10 anys. Seiem tots junts i dinavam. Mompare contava coses de les ovelles, que si el porc ja estava ben engreixat per la matança, que si enguany hi hauria poques ametlles.... I els meus germans contaven les seves coses de la feina. I així cada dia. Els caps de setmanes mompare em duia a pescar per Cala Petita, o hem feia estels per ferlos volar aquí on ara hi ha un camp de fútbol. M'ensenya a ballar boldufes, sonar el flabiol i tirar pedres amb la passetge (fona), i altres coses. Als estius seiem el vespra a la fresca amb els altres veïns. Un que ja no record com es nom, n'hi se si encare es viu, ens contava rondalles Mallorquines als al-lots del barri. La comvivencia, la família era més humana que ara. Ara els pares no tenim tens de cuidar, estar amb la família. La feina ens pren el tens. Jo hi ha agut temporades de feina que he marxat de casa a les 6:30h. i tornava de 20:00 a 21:00h. a casa. M'he passat molt de tens que sols veia els nens quant ja dormien, i els caps de setmana. I els dissabtes, perquè com a picapedrer mai som volgut fer feina aquest dia de la setmana, encare que m'he costa la feina dos pics. Com podem educar els fills si no els veiem?. Qui te fills?. Els immigrants?. No se com so fan, perquè encare estan més putejats que nosaltres. Com per exemple a Madrid, a les obres de l'M-30. 5.000 obrers fent feina, més de 4.000 son immigrants que fan 14h. diaries per 6,50€, tot incluít. Dissaptes i diumenge també. Tot perquè en Gallardon es pugui fer una foto abans de les eleccions. No se si en les carreteres de les illes passa el mateix. M'agradaria saber-ho. Família?. algú se'n recorda de que és això?. 13/06/2006 01:42 Pep Torro
 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb