Un altre món no fou possible

Palma amb mà esquerra / BITamines / Converses de cafè...

Casals de Barri tancats

toniroig | 06 Novembre, 2006 06:26 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

Llegesc a 'Diario de Mallorca' el que moltes vegades hem comentat: el bluff de Cirer, en aquest cas inaugurant coses que romanen tancades. Diu el diari que "Ninguno de los nuevos centros culturales inaugurados por Cort funciona todavía". Jo hi afegiria més: Cort tampoc sap molt bé el que fer amb ells. Tenen una obsessió quantitativa: que hi passi molta gent; és igual el que facin... que s'omplin.

Que els Centres han deixat de ser 'culturals' ho certifica la seva adscripció a 'Dinamització Ciutadana' en lloc de Cultura; que no hi ha projecte és evident... però bé, na Catalina talla cintes !!

Crec que fa falta un canvi a Palma que recuperi l'eix cultural dels centres cívics per a que puguin esdevinir dinamitzadors dels barris en particular i de la ciutat en general amb propostes innovadores i transgressores que vagin més enllà de tenir entretingut al personal. Activitats sí, però per fer ciutat; no com entreteniment alienant. Tenc la convicció que el model del PP ha arrossegat als centres culturals, pensats com a cor crític de les barriades, en simples 'acadèmies barates', i no ho dic només pel preu sinó també per la qualitat d'una part important de la seva oferta.

P.S.: Quan el PP tregui aquest article de contexte i vulgui afuar-me a alguns contractistes o monitors dels centres que quedi clar que la història no va amb ells, qui defineix el producte i les seves condicions és l'Ajuntament, no les persones que treballen als centres. D'acord? 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb