Un altre món no fou possible

Palma amb mà esquerra / BITamines / Converses de cafè...

'Superar l'eix esquerra-dreta...'

toniroig | 02 Desembre, 2006 19:35 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

"Cuando la fiesta nacional, yo me quedo en la cama igual..." cantava Paco Ibáñez (perdó per la irreverència).
 
Llesgesc a Diario de Mallorca que "Políticos nacionalistas lanzan un nuevo espacio de encuentro para ´superar el eje izquierda-derecha´". No puc evitar que me sorprengui que algú posi la bandera (una bandera, la que sigui, per davant de la justícia social). Volen construir un país; molt bé, però...quin país?. Amb més autopistes? amb més escoles de l'Opus conveniades? amb un hospital a Son Espases?... Quin model sanitari, educatiu, social, de desenvolupament, de sostenibilitat... plantegen?.
 
És una obvietat dir que respect el seu plantejament però me veig obligat a dir que ni el compartesc ni l'entenc. Tampoc els hi deman que entenguin el meu, i molt menys que el comparteixin però seguiré pensant que la qüestió és llibertat, igualtat i solidaritat; la resta, coverbos (amb tots els respectes).
 
P.S.: Ah!, per cert, neg a qualsevol nacionalista l'exclussivitat en la defensa d'aquesta terra, la seva llengua i la seva cultura. I molt més encara el concepte que si no ets nacionalista (hi aquí ja ve la discussió: mallorquí, balear, català?) ets espanyolista. Mentre hi hagi injustícia i desigualtat hi haurà esquerra.
 
 
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb