Un altre món no fou possible

Palma amb mà esquerra / BITamines / Converses de cafè...

Metro? Anar a pescar amb un transatlànic

toniroig | 08 Maig, 2007 14:26 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

Ara en Matas, que és el que diu les coses "importants", ha dit que farà una nova línia de Metro; d'òpera ja no en parla. És fàcil convidar-te a dinar amb els teus doblers. Te convit a dinar, tu pagues.
 
Cops d'efecte. Estam en campanya electoral; s'han de treure molts conills del capell i la gent ha d'aplaudir. Tot per l'espectacle. Circ.
 
Vull recordar que Álvaro Gijón, regidor de mobilitat de Palma i president de l'EMT, deia, dies abans de l'esclafit del primer Metro que, un Metro, per a Palma, era una barbaritat. Per una vegada estam d'acord.
 
Segons l'al.lot la jugueta; segons la ciutat, el mitjà de transport. Prometre un Metro per a Palma és circ; pot ser hi hagi ciutadans que no vulguin veure els fils que mouen el titella i s'autoconvencin que és màgia però algú li ha de dir al 'rei' que està despullat.
 
Palma necessitava el soterrament de les vies del tren però no una autopista a Jacint Verdaguer; Palma necessita un Pla de Mobilitat centrat en les persones, no en les infraestructures. Necessitam que se posi l'accent en la gent i en les seves necessitats de mobilitat, que es llevin cotxes d'enmig; que s'afavoreixi el transport col·lectiu (no necessàriament Metro, l'autobús és més barat) i que s'afavoreixin també carrers que facin passegera.
 
En definitiva, que pensaries d'un que se'n vol anar a pescar amb un transatlàntic que pagues tu? 
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb