Un altre món no fou possible

Palma amb mà esquerra / BITamines / Converses de cafè...

El twitter d'Antich

toniroig | 17 Maig, 2007 08:37 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

Fa uns anys el que tenia mòbil era un fantasma; el que usava l'ordinador un ésser asocial, el que tenia blog perdia el temps... En definitiva, quantes vegades hem sentit allò de menys Internet i més carrer.

Avui és el dia d'Internet, i és un bon moment per a reflexionar sobre Internet i Política. Aquests dies de campanya m'he centrat només en Palma però avui crec que l'ocassió ho requereix: el twitter d'Antich marcarà un abans i un desprès de les polítiques de proximitat, de la micropolítica.

Antich ha optat per una campanya digital singular front a l'opulència del seu adversari. Antich utilitza les eines de ciutadania digital que estan a la xarxa a disposició de tothom; fa un blog -d'un servidor públic- que gestiona ell -parl en coneixement de causa- cada dia. És l'home corrent que fou President i, pel que sembla, ho tornarà a ser.

Francesc Antich ha optat per la proximitat, per obrir-se a la ciutadania, per escoltar-la... i això és un mica més possible amb les noves tecnologies... per això ha apostat per les noves tecnologies. Avui celebra el dia d'Internet fent un twitter. Hi ha més proximitat?

La Política, els polítics, malgrat esser omnipresents en els mitjans de comunicació són els grans desconeguts de la nostra societat. Avui, amb el twitter, pots saber què fa el que, pot ser, sigui el nostre President la setmana que ve; el seu dia a dia, minut a minut.

Està clar que és un experiment, una innovació política però crec que el twitter d'Antich marcarà un abans i un desprès de les polítiques de proximitat. D'aquest twitter, se'n parlarà. No te'l perdis: http://twitter.com/xisco

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb