Un altre món no fou possible

Palma amb mà esquerra / BITamines / Converses de cafè...

Fou Twitter el que informà primer de l'accident d'Spanair?

toniroig | 25 Agost, 2008 15:58 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

Una vez más, y como ya va siendo habitual en una sociedad hiperconectada, los primeros en llegar, tomar imágenes e informar no fueron los periodistas, ni el SAMUR, ni los fotógrafos profesionales, sino los propios ciudadanos. Y muchos, en lugar de enviarlas a los grandes medios, han decidido compartir su información directamente y sin intermediarios a través de Twitter, Flickr y sus blogs.
En primer lloc expressar la meva solidaritat amb les víctimes de l'accident d'Spanair i les seves famílies. No m'en puc estar tampoc de rebutjar la infoxicació a la que sotmeten alguns mitjans de comunicació comercials a les seves audiències... però bé, no volia parlar d'això sino simplement cridar l'atenció sobre el periodisme ciutadà i la democratització dels canals de comunicació.
 
Interessant la reflexió de Delia Rodríguez a Soitu.es. Crec que el paper dels periodistes com a sintetizadors de la realitat és fonamental i crec també que les TIC contribueixen a que aquesta tasca sigui millor: informació 2.0.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb