Un altre món no fou possible

Palma amb mà esquerra / BITamines / Converses de cafè...

"El secreto está en la nube"

toniroig | 06 Juliol, 2009 06:00 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

"Yo, por ejemplo, ya no tengo portátiles: ahora uso un netbook que es menos potente. Me costó alrededor de 200 dólares. Y no empleo ni Windows ni los programas de Office, sino Linux y Google Docs"
No és un qualsevol qui diu això, és Chris Anderson, director de Wired (*). I tu, encara no has canviat el xip?. Si a la pizza, "el secreto" estava "en la masa", en la societat del coneixement crec que "el secreto está en la nube". Cada vegada utilitzam més dispositius: l'ordinador de la feina, el de casa, el mòbil, el portàtil,... i no tenim perquè anar com els cargols amb la casa a l'esquena.
 
La informàtica com element de consum massiu duu encara poc temps entre nosaltres; entre vint i trenta anys i els darrers deu o quinze, amb Internet, han sigut de vertígen. En el món hi ha un abans i un desprès dels ordinadors i en el món dels ordinadors hi ha un abans i un desprès d'Internet. Abans d'Internet el nostre disc dur era important, ara, cada cop més, ho serà el nostre 'nigul'.
 
Sí, ja sé que pot sonar extrany, tant com als nostres padrins contar-los el que feim ara amb els ordinadors. De totes maneres, dir-te que cada vegada són menys els que es sorprenen de què jo usi un ordinador de 200 euros sense windows i que pugui fer-hi tota la feina: llegir, escriure, consultar el correu,...
 
(*) "Muy Interesante", maig 2009. 
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb