Un altre món no fou possible

Palma amb mà esquerra / BITamines / Converses de cafè...

El PSM s’apunta al programari lliure

toniroig | 07 Març, 2006 13:40 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

pere psmuñoz

Toni, enhorabona per totes les iniciatives en aquest sentit. Sense voler apropiar-me de la idea, crec que estaria bé que els tres portaveus municipals tenguessim una reunió amb bulma (si vols a la seu del psoe) per tal de tractar el tema del programari lliure. Pens que a tots ens interessa.

07/03/2006 11:32

pere muñoz

Si algú dubtava de les virtuts dels blogs crec que amb la història del programari lliure a l’Ajuntament de Palma queda contrastada la seva eficàcia. Vaig començar a parlar del tema el 23 de març de 2005, ara farà un any. La proposta va passar amb més pena que glòria; pot ser algun ‘breu’ a algun diari. La veritat és que el PP no s’hi va oposar. El tema va anar al plenari del mateix mes:

36.-  Proposició del PSOE relativa a l’elaboració d’un estudi de viabilitat per tal d’implantar el software a l’Ajuntament de Palma.

      Es proposa:

      1. L’Ajuntament Ple insta a l’IMI a estudiar les possibles avantatges i els inconvenients de la migració gradual dels sistemes informàtics municipals a un sistema operatiu de codi obert i la incorporació d’aplicacions desenvolupades en programari lliure.

      2. L’Ajuntament Ple insta a l’Àrea d’Educació i Cultura a estudiar un pla de foment de l’ús del programari lliure entre la ciutadania així com posar en marxa mesures per a fomentar el seu ús.

Té la paraula la Sra. Batlessa:

      Sí, Sra. Batlessa. Jo, en primer lloc, estam a una fase que estam aprovant moltes coses per unanimitat, jo voldria destacar en aquest punt l’interès amb el que s’ho ha agafat el Sr. Álvarez, com el Sr. Guillem Navarro, col·laborador del Sr. Álvarez.

      El que passa, és que per distints motius no ha estat possible arribar a aquest Plenari amb una proposta assumible per dos grups, però crec que si el plenari tingués a bé donar-nos una miqueta més de temps es podria dur al pròxim plenari un acord que jo crec que seria interessant per la ciutadania.

      Per tant, sé que a vostè no li agrada, Sra. Batlessa, però si en aquest cas pogués fer una excepció i tingués l’amabilitat de voler que quedés damunt la taula li estaríem agraïts. Gràcies.

      Diu la Sra. Batlessa:

      Si no hi ha cap problema per part de cap altre grup, deixaríem aquesta proposta damunt la taula per dur al proper plenari.

      L’assumpte queda SOBRE LA TAULA.

Com podeu veure les actes no són perfectes: la primera persona que intervé som jo i no la batlessa i l’enunciat parla d’ implantar al software a l’Ajuntament de Palma però bé, quedau-vos amb el fons i no amb les formes.

Així arribarem al plenari d’abril:

22.-  SOBRE LA TAULA. Proposició del PSOE relativa a l’elaboració d’un estudi de viabilitat per tal d’implantar el software a l’Ajuntament de Palma.

Es proposa:

      1. L’Ajuntament Ple insta a l’IMI a estudiar les possibles avantatges  i els inconvenients de la migració gradual dels sistemes informàtics municipals a un sistema operatiu de codi obert i la incorporació d’aplicacions desenvolupades en programari lliure.

      2. L’Ajuntament Ple insta a l’Àrea d’Educació i Cultura a estudiar un pla de foment de l’ús del programari lliure entre la ciutadania així com posar en marxa mesures per a fomentar el seu ús.

      S’aprova per unanimitat la proposta alternativa del PP-PSOE presentada al Ple de l’Ajuntament el dia d’avui, i que diu el següent:

      1.- L’IMI continuarà treballant en la millora del software municipal, fent especial esment en no quedar-se en mans d’un sol proveïdor, per la qual cosa estudiarà especialment la viabilitat de les aplicacions de software lliure.

      2.- Les àrees de Cultura i Educació i l’IMFOF promouran l’alfabetització digital de la ciutadania.

Bé. I aquesta va ser la història i aquest ha de ser el nostre punt de partida. Ningú més no va piular. Amb el blog hem pogut botar la barrera mediàtica i arribar a una part de la ciutadania interessada en un futur TIC de tots i per a tots, sense monopolis.

Un any desprès, i sobre tot, amb l’impagable ajut de les persones conscienciades que han ofert la seva col·laboració voluntària podem recuperar el nostre objectiu amb més garanties d’èxit.

Tenc l’impressió que la proposta aprovada al plenari per unanimitat quedà dins el calaix de tots els grups polítics. Ningú l’havia rescatada. Jo tenc la meva part de culpa. No sabia com fer-ho fins que se me va ocórrer demanat ajuda a través del blog i estic entusiasmat amb l’acolliment que ha tengut la proposta.

Vaja rollo que vos estic amollant, però vull posar tota la informació damunt la taula. Vull que tothom tengui tota la informació per a que cada un pugui obrar en conseqüència. Aquest procés, com la majoria, tendrà èxit si és transparent. I aquest és un dels meus objectius. Per tant:

1)     La proposta la va fer el PSOE però ja no és del PSOE. Hi ha un acord de Ple aprovat per unanimitat:

      1.- L’IMI continuarà treballant en la millora del software municipal, fent especial esment en no quedar-se en mans d’un sol proveïdor, per la qual cosa estudiarà especialment la viabilitat de les aplicacions de software lliure.

      2.- Les àrees de Cultura i Educació i l’IMFOF promouran l’alfabetització digital de la ciutadania.

2)     Jo el que vull es que això no només s’aprovi sinó que es faci, per la qual cosa és imprescindible que el PP hi estigui d’acord i el regidor Pedro Álvarez ho assumeixi com a propi.

3)     Estic preparant documentació, recollint informació, parlant amb l’un i amb l’altre per a garantir l’èxit de la proposta. Com més siguem els que treballem en aquesta línia, millor.

4)     No vull assumir cap protagonisme ni treure’n cap rèdit polític. El protagonisme ha de ser dels voluntaris que aportin idees per al canvi –tecnològic, de l’altre està clar que som parcial- a l’Ajuntament. Per tant, si algú detecta una “politizació”, en el mal sentit de la paraula, agrairé que m’ho faci saber per a reconduir-ho.

5)     Pere, cap problema per a fer les reunions que calguin. Només una precisió: ha Cort hi ha quatre grups polítics i, seguint l’acord plenari crec que cal que siguem quatre els que posem els peus davall la taula.

6)     La meva idea, i així ho havia comentat amb Pedro Álvarez era, una vegada tenir les coses un poc clares, convocar una altra reunió a l’IMI per a parlar-ne i concretar. Si s’hi suma el PSM i també EU-EV jo, comprendràs Pere, encantat.

Aquesta és la meva opinió però jo en aquesta història només vull ser un més. Qualsevol comentari ben rebut serà i, perdonau una vegada més, l’extensió de l’article. Gràcies.

Comentaris

H

Gràcies

H | 09/03/2006, 01:27

Per la trasparència i per l'interès i la iniciativa pel programari lliure. Sort! I si puc donar una ma ...
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb