Un altre món no fou possible

Palma amb mà esquerra / BITamines / Converses de cafè...

Debat de la Ciutat, el nostre programa 2003 (4): 'Una ciutat accessible i pròxima'

toniroig | 18 Abril, 2006 19:29 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

No es pot parlar de ciutat sostenible, de qualitat de vida sense haver resolt els problemes d’accessibilitat i mobilitat dels ciutadans. Entenem que és urgent actuar sobre els impactes negatius del transport com els accidents, la congestió de trànsit, la contaminació atmosfèrica, el renou, el deteriorament del paisatge urbà, l’ocupació de l’espai urbà per part del trànsit rodat i altres elements que influeixen negativament en la qualitat de vida dels ciutadans. I només podrem fer-ho des d’una estratègia a llarg termini que es fonamenti en una mobilitat urbana sostenible. El nostre compromís per una nova accessibilitat i mobilitat sostenible es basa en buscar l’equilibri entre el transport públic i privat, complementant els diversos modes de transport públic (intermodalitat), racionalitzant el consum de territori i controlant el consum d’energies no renovables, la contaminació acústica i medi ambiental.

OBJECTIUS

- La potenciació i millora del transport públic.

- Construcció i ús eficient de les infraestructures del transport.

- Millorar l’accessibilitat .

- Més seguretat viària i menys contaminació acústica.

- Regulació de la demanda de transport privat a Ciutat .

- Racionalització de consum de territori i respecte al medi ambient.

- Més participació ciutadana en les polítiques de mobilitat.

POTENCIACIÓ I MILLORA DEL TRANSPORT PÚBLIC

- Promourem la creació de l’Autoritat Única de la Mobilitat, un consorci institucional integrat per el Govern central, l’autonòmic, insular i el local per a la planificació, gestió i finançament del transport públic i la coordinació en la planificació urbanística i la gestió del trànsit urbà i interurbà.

- Elaboració d’un Pla de Transports per Palma que, en coordinació amb el Pla Director Sectorial de Transports de les Illes, contempli a curt termini i partint delprincipi d’intermodalitat la implantació d’una nova estructura tarifària més eficient i solidària amb els col·lectius específics. Una estructura que faciliti l’accesibilitat i l’intercanvi modal no només en zona urbana sinó a totes les línies de l’EMT i, en coordinació amb el Govern de les Illes Balears, a les de SFM.

- Redacció i aplicació d’un Pla de Serveis del Transport Urbà per a la creació o concentració de línies, millora de connexió entre els barris i connexió amb els serveis bàsics, millora de freqüències, millora de connexions amb el transport ferroviari (SFM) i regular per carretera.

- Incorporació d’un carril-bus en cadascun dels eixos d’entrada a la ciutat .

- Garantir als discapacitats, a través d’un pla sectorial, l’accés a tots els modes de transport públic i a tots els sistemes de mobilitat.

CONSTRUCCIÓ I ÚS EFICIENT DE LES INFRAESTRUCTURES DEL TRANSPORT

- Promourem la signatura d’un Acord Institucional per a la Construcció i Finançament d’Infraestructures del Transport amb el Govern de les Illes i el Govern Central per afrontar la construcció i finançament a curt i mig termini de les obres següents:

Creació d’una nova centralitat intermodal (tren,bus, taxi) a l’Estació Central de la Plaça d’Espanya .

La rehabilitació i reestructuració de l’entorn de l’Estació Intermodal i dels corredors ferroviaris soterrats .

L’eliminació dels passos a nivell actualment existents a Palma.

La construcció i posada en servei del corredor ferroviari a la UIB.

Implantació del tramvia de la Badia de Palma com a sistema de transport públic més adequat, flexible, ecològic, modern i eficient per a la zona de la badia, en el marc d’una política metropolitana de transport.

MAJOR ACCESSIBILITAT

- Desenvolupament de l’àrea metropolitana per garantir la planificació i els nivells competencials necessaris que necessita el territori .

- Aplicarem el principi de subsidiaritat i descentralització política (pla d’equipaments del districte, finestreta única..)

- Millorarem els mecanismes de planificació urbana per regular la inducció del trànsit privat i garantir la seva interrelació amb les infraestructures viàries i del transport públic.

MÉS SEGURETAT VIÀRIA I MENYS CONTAMINACIÓ ACÚSTICA

- Actuarem sobre els vehicles a través del control de la policia local de l’ús del cinturó, del casc per a les motos, de la revisió de la ITV i de les assegurances dels vehicles.

- Vetllarem pel manteniment de les infraestructures mitjançant un bon paviment, enllumenat i senyalització.

- Incidirem en la formació mitjançant convenis amb col·legis i institucions públiques especialitzades en formació viària.

- Redactarem el Pla de Seguretat Viària amb la participació de tots els agents i institucions implicades.

- Fomentarem el control per part de la policia local del renou dels tubs d’escapament de les motos i els ciclomotors. Incrementar les sancions. Iniciar actuacions jurídiques contra els venedors de tubs no homologats.

- Elaborarem un mapa sònic per disposar d’un diagnòstic de la contaminació sònica de la ciutat i redactar un Pla d’Acció.

- Revisarem les sancions per incrementar les derivades de la conducció temerària, l’alcohol, la velocitat, el renou i la contaminació .

REGULACIÓ DE LA DEMANDA DE TRANSPORT PRIVAT A CIUTAT

- Elaborarem un pla-catàleg consensuat de jerarquies de vies que possibiliti els moviments centreperifèria, eliminant el trànsit privat de pas, generador d’externalitats negatives al conjunt de la mobilitat .

- Habilitarem "carrers de passar", és a dir, carrers de prioritat per als carrils bus, cotxe privat i càrrega i descàrrega, a través del carril dinàmic (autorització en hores determinades).

- Crearem "carrers d’estar", és a dir, carrers o conjunt de carrers de prioritat per a la càrrega i descàrrega, aparcament veïnal, de regulació (zona ORA), carril bici segregat o de prioritat invertida (zona 30 Km/h, i/o adequació a zona de vianants parcial o total) .

- Garantirem l’activitat industrial i comercial a través d’una nova ordenació dels carrers i de l’aparcament en superfície.

- Cercarem el consens necessari per part dels comerciants i veïns per a l’adequació progressiva a la zona de vianants dels entorns més adients.

APARCAMENT S

- Construirem aparcaments dissuasoris en els punts d’entrada a la ciutat connectats amb serveis de bus de penetració al centre, així com aparcaments per a residents en les zones del centre i a les barriades .

PROGRAMA D’ACTUACIONS IMMEDIATES

- Elaborarem el Pla de Mobilitat Urbana i de millora de la xarxa viària existent .

- Recuperarem les Avingudes per a usos més sostenibles (vianants-bicicleta - tramvia).

- Millorarem l’entrada des de l’aeroport, prioritzant la canalització del trànsit cap a la Via de Cintura .

- Actuarem sobre els accesos pel Camí de Jesús, ampliant la seva capacitat actual; garantint un carril bici que connecti amb l’actual de Son Moix fins al Camí dels Reis.

- A favorirem l’ús de la bicicleta a través de la creació de carrils-bici.

MÉS PARTICIPACIÓ CIUTADANA EN LES POLÍTIQUES DE MOBILITAT

- Impulsarem el Fòrum per a la Mobilitat amb la participació de totes les administracions i agents implicats per tal d’aconseguir un Pacte per la Mobilitat.

- Elaborarem d’acord amb el Pacte per la Mobilitat un Pla Estratègic de Desplaçaments que tingui en compte les previsions i necessitats de tota l’illa.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb