Un altre món no fou possible

Palma amb mà esquerra / BITamines / Converses de cafè...

Debat de la Ciutat, el nostre programa 2003 (8): 'Palma, capital de l'esport'

toniroig | 02 Maig, 2006 19:07 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

Volem dotar a la Ciutat de Palma d’una xarxa d’infrastructures esportives que permetin l’accés de la ciutadania a la pràctica esportiva, creant de noves quan siguin necessàries i optimitzant l’ús de les ja existents.

Les instal·lacions esportives han de ser considerades com una eina útil per a la diversificació de l’oferta turística, la desestacionalització del turisme i la creació d’àrees de nova centralitat.

Les instal·lacions esportives han de complir dues finalitats, la de servir a l’educació física i a l’esport escolar, i, a la pràctica esportiva generalitzada dels ciutadans, inclòs l’esport federat.

O B J E C T I U S
- Garantir una cobertura efe c t i va per a tots els ciutadans en les seves necessitats esportives bàsiques.
- Compensar les desigualtats de partida dels grups socials menys afavorits.
- Promoure la qualitat de vida de tots els ciutadans.
- Fer prevaler el valor de participació sobre el de competició, de manera que tots els joves, independentment de les ses qualitats, puguin realitzar activitats físiques.

INFRAESTRUCTURES ESPORTIVES

- Elaborarem un Pla Director d’Instal·lacions Esportives que identifiqui, fixi i quantifiqui les necessitats en funció de les característiques del barr i o del districte. El Pla establirà els criteris de gestió i manteniment de les instal·lacions i de la utilització
d’aquestes.
- Farem un cens d’instal·lacions que, a més de dades quantitatives, ofereixi una informació qualita t i va que possibiliti el coneixement de la realitat sòcioesportiva de la ciutat.
- Incrementarem els recursos de manera progressiva per assegurar un manteniment de les actuals instal·lacions esportives i per desenvolupar un polisportiu de referència a cada districte.
- Desenvoluparem un reglament de gestió compartida que permeti establir convenis amb les organitzacions ciutadanes per aconseguir l’autogestió de les instal·lacions municipals.

ESPORT I EDUCACIÓ
- Elaborarem un codi ètic que fomenti l’assumpció de valors per part dels infants.
- Promourem que professors i mestres especialitzats en educació física col·laborin, fora l’horari escolar, en la posada en marxa d’activitats esportives reglades i de caràcter competitiu a través de convenis amb la Conselleria d’Educació del Govern de les Illes Balears.
- Establirem convenis de col·laboració amb gestors esportius universitaris per desenvolupar programes esportius per a la nostra ciutat.
- Creació de serveis d’utilització comuns de les associacions esportives, a càrrec de l’administració: assessorament jurídic, comptable, de gestió esportiva, etc.

FEDERACIONS ESPORTIVES
- Col·laborar amb les federacions esportives en l’elaboració i el desenvolupament de programes i de plans de preparació dels esportistes, fent servir els denominats contractes programes com a mitjà per fixar les obligacions de les parts i controlar l’execució dels programes.
- Fo m e n tarem la creació, juntament amb la federació esportiva i altres institucions públiques, de programes destinats a la captació de recursos per a la preparació dels esportistes amb possibilitat de participar en els jocs olímpics.
- Promourem la participació d’empreses privades en el finançament dels programes esportius de les federacions esportives, i impulsarem altres fórmules que ajudin a l’autofinançament.

ESPORT D’ALT NIVELL
- Potenciarem les polítiques d’ajudes per als nostres esportistes, per tal que la dedicació a l’esport no sigui una càrrega més en les seves vides.
- Fo m e n tarem la realització d’esdeveniments esportius del més alt nivell de manera coordinada entre totes les administracions públiques i amb la necessària col·laboració d’associacions i de federacions esportives, amb l’objectiu també d’estimular el turisme en les èpoques de menor afluència.

ESPORT I SALUT
- Garantirem una oferta esportiva no competitiva per a tots els ciutadans encaminada a generalitzar la pràctica de l’esport com a hàbit saludable.
- Proveirem els centres de pràctica d’activitats esportives dels mitjans materials i personals adequats, des d’un punt de vista esportiu i mèdic.

ESPORT ADAPTAT
- Posarem en marxa mesures concretes per millorar la pràctica esportiva de persones discapacitades, de manera que es contribueixi a la integració social d’aquestes persones a través de l’esport.
- Eliminarem les barreres arquitectòniques de les instal·lacions esportives.
- Fomentarem la celebració de proves esportives per a discapacitats. Per aconseguir aquest objectiu és molt important preparar tècnics especialitzats i engegar programes de suport a esportistes.

ESPORT I TURISME
- Desenvoluparem una política turístico-esportiva coordinada amb les administracions.
- Promourem una major relació entre el moviment associatiu esportiu i els organismes responsables de la política turística.
- Promourem i desenvoluparem projectes i esdeveniments coordinats per clubs i federacions que contribueixin a la desestacionalització del turisme, a més d’una oficina virtual que promocioni el desenvolupament turístic de l’esport.

ESPORT I OCUPACIÓ
- Fomentarem polítiques i mesures concretes de caràcter formatiu i d’ocupació per a joves i esportistes ja que l’esport pot ésser una sortida professional important.


Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb