Un altre món no fou possible

Palma amb mà esquerra / BITamines / Converses de cafè...

Tu votes, tu decideixes...

toniroig | 13 Maig, 2006 14:37 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

Darrerament hi ha al blog alguns comentaris sobre els polítics, la política... polítics i política com a sinònim de corrupció, ineficàcia, torpesa, ociositat,... És un tema recurrent que no sorprèn als que estam curats d'espant; com deia Rafel Campalans Política vol dir pedagogia, per tant, voy a entrar al trapo.

La reflexió és molt senzilla. I vaig al tòpic: tenim els polítics i els governs que ens mereixem.

Cada quatre anys podem canviar de polítics, de governs... per què no ho feim?

Estan locos tots els que voten opcions polítiques diferents de la nostra?

Si tots els polítics són iguals, com ho feim? Com ens organitzam? Tancam les institucions?

Crec que les coses no són només blanques o negres; hi ha molts matisos.

I crec també que la solució passa per la transparència i la participació. Ambdues coses són més fàcils -o al menys o sembla- a partir de les TIC.

Els blogs són una bona via d'intercomunicació electes-electors; encara estam començant però jo crec que tenen grans possibilitats; contribueixen a la transparència i a la proximitat...

Vull parlar d'aquest tema, i aquest post serà el principi d'una reflexió de més abast. Mentre tant, per a la reflexió: hi ha democràcia sense compromís cívic de la ciutadania? Amb les ratios d'afiliació als partits polítics o d'associació a les entitats ciutadanes, pensau que podem parlar de compromís de la ciutadania en la gestió pública?

Comentaris

Javier

Idó no hi ha més que parlar.

Javier | 15/05/2006, 19:30

Me pareix bé lo del blog i ademas te dire que la teva iniciativa de posar en marcha una eina com aquesta es de aplaudir, peró jo nomes te vull fer veure que las coses s´han de poder dir i per tant s´ha de estar a las dura i a las maduras.
TONI ROIG

Què és el blog...

TONI ROIG | 15/05/2006, 16:42

...sinó una manera de donar explicacions i mantenir el contacte amb la ciutadania?.
Javier

Crec que no nos entenem!

Javier | 15/05/2006, 14:34

Tu no ets l´amo del partit, sino representes a un electorat i tot el que dius crec que no es així, ademas si que has de donar explicacións a la ciutadania perque bens obligat . Representes a una part de la ciutadania de Palma !
TONI ROIG

Jo he de fer la feina

TONI ROIG | 14/05/2006, 20:46

Sí, i la faig. Però puc fer-la tot sol, sense donar comptes a ningú o puc fer-la amb la gent. No és obligatori tenir un blog i demanar els punts de vista a la ciutadania. És cert, m'ho podria passar pel forro; l'escó -segons sentències- és de l'electe-; tanc el blog, no escolt ningú i faig la meva (Quina barbaritat acab d'escriure!). Comprendràs, Javier, que jo no estic en política per això. Semnpre he dit que la ciutat era la gent i que la gent era la força del canvi, per tant, malgrat no haver tengut el suport de la gent per governar la ciutat seguesc confiant amb la gent. El canvi que jo vull per Palma només és possible amb la gent. Amb els que vulguin, és clar. Però jo deman a tothom que col·labori; i per això veig el blog com una eina eficient de comunicació entre electors i electe, encara que aquest procés procés sigui lent, crec que val la pena.
TONI ROIG

Que no m'enfad, com vos ho han de dir (!)

TONI ROIG | 14/05/2006, 20:39

Sí, jo cobr de l'Ajuntament, com un bon grapat -milers- de treballadors de l'Ajuntament; faig una feina i com tothom, cobr a final de mes -amb contractes de quatre anys en el meu cas, renovables o no- i les solucions, les nostres propostes estan al programa electoral i el dia a dia a la pàgina web. Ah! i encantat de la participació, Javier, faltaria més. El blog és per això, per parlar, per dialogar. D'aquesta manera m'ajudau a acostar la realitat política municipal a la ciutadania, per la qual cosa no puc més que estar agraït.
Javier

Ets tú qui ha de fer la feina.

Javier | 14/05/2006, 18:47

El ciutadá pot aportar coses peró ets tú qui has de donar solucións i no te has de enfadar quan te diuen las cosas, perqué sino mal anam.
Javier

Per aixó cobres, Toni

Javier | 14/05/2006, 18:44

No creus !!
Antonio

Lo leo y no lo creo

Antonio | 14/05/2006, 10:28

Cuarenta años de lucha por la democrácia y más de veinticinco de "dolce far niente", algunos abogan por la procuradoría política no habiendose enterado que si no hacen política otros se la harán por y para ellos. Qien era el que hablaba de los efectos sociológicos del franquismo.
TONI ROIG

Com t'expliques, mirollull...

TONI ROIG | 14/05/2006, 04:29

...que una part important de la ciutadania segueixi votant opcions que la se 'reparteixen'?
TONI ROIG

I tu parles en nom de tota la gent?

TONI ROIG | 13/05/2006, 21:48

Javier, me pots desqualificar les vegades que vulguis. Pots fer les aportacions que trobis. Tu saps qui som jo però jo no sé qui ets tu. Ni tan sols te deman un correu electrònic. Només te vull fer dues reflexions: no te sembla agoserat parlar, tu sol, en nom de la gent? i segona: a més de lamentar-te, tens alguna aportació concreta que fer?, Què estàs disposat a fer tu pel canvi?
Javier

Que pasá en el Psib de l´ajuntament?

Javier | 13/05/2006, 19:50

Tothom al carrer es demana que pasa amb el Psib al ajuntament? que fan?a ón estan? Qui son? , aixó es el sentiment de la gent del carrer. Ja ser que me contesteras que si vull res vagi a la página Web del Psib o que estau a l´oposició o me convidaras a fer un café, peró jo l´únic que ser que la gent esta cansada de sempre lo mateix.
mirollull

Està clar

mirollull | 13/05/2006, 19:20

Tu votes, ells decideixen. Com "Mallorca ets tu" i "noltros" la mos repartim.
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb