Un altre món no fou possible

Palma amb mà esquerra / BITamines / Converses de cafè...

Grafits: artistes o gamberros?

toniroig | 12 Juny, 2006 09:44 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com


Passejant -poc- per Palma vaig fer -ahir- aquestes fotos. El civisme és bàsic per a la convivència; la tolerància, també.

A vegades hem parlat dels dèficits municipals en polítiques de joventut; de vegades hem parlat també de la necessitat d'habilitar espais per a grafits volent ser molt respectuosos amb cada una de les cultures urbanes. Hem parlat també d'ordenances de neteja, de millores del paisatge urbà, etc...

El que està clar és que res de tot això funciona: la sensació és de ciutat cutre i deixada. Ni les brigades d'EMAYA actuen amb celeritat ni els artistes, crec, mereixen el tractament de tals. Fallen les polítiques de joventut, les de promoció artística i falla també la política de neteja. O són manies meves?

Pot ser don massa importància a simples gamberrades, però crec que la convivència i el civisme són cabdals per al futur d'una ciutat; i en aquest cas la solució és més educació, no necessàriament més repressió (si és que n'hi ha).

Comentaris

martin

los de CxJ

martin | 22/12/2006, 02:13

q me enseñe a hacee graffitis para

TONI ROIG

Deman disculpes, XYZ

TONI ROIG | 15/06/2006, 21:27

He utilitzat aquesta paraula com a resposta a un comentari anterior que la utilitzava. Com bé dius, i t'ho agraesc, ho he fet 'sense ànim d'ofendre ningú'. De totes maneres intentaré, a partir d'ara, no utilitzar-la més en contextes informals ja que, és cert, fer -o pot ferir- de manera gratuïta i innecessària. Reiter les meves disculpes. Me sap greu, molt de greu.
XYZ

"No tens Alhzeimer però mostres els peus"

XYZ | 15/06/2006, 20:33

"No tens Alhzeimer però mostres els peus" Sé que has posat aquest títol sense ànim d'ofendre a ningú. I com ho sé?. Molt senzill: perque tu no tens cap malalt d'Alzeimer a casa teva. Si en tenguéssis no ho hauries posat, segur! Saps què és realment l'Alzeimer?: És la malaltia més esgotadora i trista que et puguis imaginar. Saps que et passa pel cap quan el teu propi pare no et reconeix? Saps que et passa pel cap quan el teu pare et demana el nom del teus fills? Saps que et passa pel cap quan al cap de 5 minuts et diu que no sap qui són aquells dos infants que fan renou pel menjador? Saps que et passa pel cap quan ja no se'n recorda de perquè serveix una cullera? Saps que et passa pel cap quan no sap que ha de fer quan té el menjar a dins la boca? Saps que et passa pel cap quan va al lavabo i no sap perquè serveix la tassa del wc? Saps que et passa pel cap quan al cap de 7 anys la teva mare ja no pot més i l'han d'ingressar amb arritmies? Et desitjo de tot cor, Toni, que mai sàpigues les respostes a aquestes preguntes.
un curiós

Totalment de acord amb Laseuplenadous.

un curiós | 15/06/2006, 15:01

Totalment d´acord , jo crec que som molts el que pensam com tú. Me pareix una vergonya tot el que s´ha dit, els primers que s´haurian de cuestionar son tots aquests que volen arreglar el món desde una poltrona . Me pareix correcta que se pensi que hi ha una mala gestió municipal peró per aixó l´oposició esta per controlarlo, tot lo demas es entretendre al personal i fa molt d´añys que aixó existeix, el ciutadá de Palma es bastant conscient de lo que passa i per tant l´únic que vol es que rebi un servei adecuat al preu que paga amb el impostos totalment d´acord, tot lo demes comedia pura.
laseuplenadous

Concretant

laseuplenadous | 15/06/2006, 09:49

Record que quan feia la mili, ja deien "brigada que entra en cocina, sale con coche nuevo." Tot polític ha d'estar ben pagat, si fa feina. Però, a part del sou no h de pretendre acceptar sobres per davall sa taula. Tú més que jo coneixes noms dins s'Ajuntament que de feina poca i de comissions moltes.I que quan surten de l'Ajuntament (Hay untamiento, com diria M. Vallés) no només tenen les plusvàlues de l'IPC. I no parlem del Govern que n'hi ha que se compren palaus de 800 milions. Torn insistir, Palma no necessita netejar més, sino embrutar menys. Fa oi veure "carritos" del súper abandonats, merdas de ca fresques, NENGS fills de la LOGSE amb el tuner del cotxe a tota pastilla, motos trucades, etc,...No és un problema d'EMAYA, ni és ja un problema educatiu. És un problema d'ORDRE PPÚBLIC. Aquí és a on na Cirer l'està cagant. I per cer, una proposta concreta. Com s'ho fan per entar a treballar a EMAYA, la EMT, EMISA, la EFM o qualsevol empresa municipal?. Jo no veig cap convocatòria en els diaris. O es que s'ha d'estar subscrit al BOCAIB? Seria interessant que la Sra. Batlesa ens ho aclareixi.
TONI ROIG

No tens Alhzeimer però mostres els peus

TONI ROIG | 15/06/2006, 03:43

'rentada de cervell col·lectiva', 'atac'... No ens vulguis embatumar amb aquest lèxic. EMAYA: he dit, uns comentaris més adalt, que té beneficis; si té beneficis és perquè pagam més del que val el servei que rebem. Pagar de la meva butxaca? Jo pag els meus imposts, i tú?. Si hi ha beneficis no cal pujar res, cal invertir-ho millor. 'polítics xupant de la mamella pública', que vols dir amb això, que anyores el temps en que els regidors no cobraven per la feina que feien? T'ho recordaré, era quan comandava un senyor baixet que aconsellava: 'haga como yo, no se meta en política'. Mira, 'laseu' per altres intervencions teves me pensava que tenies un cert nivell argumental, esper que el darrer comentari fos 'un pronto'. De totes maneres, gràcies per participar.
laseuplenadous

Encara no tenc Alhzeimer

laseuplenadous | 14/06/2006, 19:41

Bé, Peixet, als 70 i 80 Palma era un collage-decollage. Pareixia un Rauchenberg de posters de partidets de mitja dotzena d'afiliats. Tots tenien una intenció i un suposat programa. Els graffittis d'ara, quan te pots dir el nom del porc per tv en directe, mail, sms, per blogs o fins i tot pel diari, amb el vist-i-plau del director, no tenen cap sentit, ni tan sols estètic, amb comptades excepcions. No són més que el producte de la rentada de cervell col·lectiva patrocinada pels pròcers del PP i PSOE. Bé, prou de defensa. Ara atac. És que quan en Toni Roig diu que fa falta més personal a EMAYA ho pensa pagar de la seva Butxaca? Per que el discurs, ja prou sabut, és que molt de rollo patatero de millors serveis, a l'hora de la veritat, és més imposts i més polítics xupant de la mamella pública. La qualitat de vida cada vegada pitjor. Potser això expliqui els anys que s'ha passat en Toni rossegant per l'Ajuntament. I me call per que llavors direu que els d'esquerra tenim autoodi, però no hi pitjor remei terapèutic que amagar la malaltia al pacient.
peixet

grafit

peixet | 14/06/2006, 11:53

els grafits que poses a la foto no són art sino gamberrades. però n'hi ha molts altres que sí són art, per molt que molestin a alguns. i palma n'està plena de mostres d'art de carrer, afortunadament. quant a lo dels fills de la logse, crec que laseuplenadous té mala memòria, o no es recorda de com es pintaven les parets a finals dels 70 i principis dels 80...
TONI ROIG

Ciutadà curiós

TONI ROIG | 13/06/2006, 19:59

Vos contest plegats perquè teniu la mateixa IP per tant, alguna relació tindreu. De totes maneres te/vos agraesc la participació. Al gra: 1)Llevar els polítics de l'empresa voldria dir privatitzar-la: no estic d'acord.; 2) Què faria: a)EMAYA deixaria de tenir beneficis; b) Reduiria la ratio operari/metres de neteja; c) potenciaria brigades especials:pintades, botigues,... Hi ha més temes, però no caben en un comentari. De totes maneres, sí vols, aprofundim :-)
Un curiós

Que li passa a Emaya?

Un curiós | 13/06/2006, 15:36

Quin es el problema? Que faries tú si fossis el regidor encarregat de aquesta empresa?
Un ciutadá

L´únic problema de Emaya son els politics.

Un ciutadá | 13/06/2006, 14:50

Si Emaya no estigués tant polititzada funcionaria de un altre manera. A ón participi un politic bona nit i damunt es collenut Emaya no funciona. Hi ha molts de politics que haurian de estar enfora de aquestas empresas.
laseuplenadous

Cuando las barbas de tu vecino veas pelar, pon las tuyas a remojar.

laseuplenadous | 13/06/2006, 13:24

Meam Toni, haurem d'esperar que el Mallorca quanyi la Champions League, quan els seus seguidors destrossin la Font de ses Tortugues, per començar a plantejar que als comportaments incívics, botellot per exemple, els hem d'aturar o esperar que en defensa d'una mal entesa democràcia, aquesta acabi amb noltros?. La democràcia és incòmoda, però pitjor és una dictadura.
TONI ROIG

Si EMAYA fa net, com així està brut?

TONI ROIG | 13/06/2006, 12:46

Tu ho entens, ciutadà?. I no me diguis que és la gent que embruta. Hi haurà gent que embruta però la inmensa majoria no embrutam i pagam impostos per viure a una ciutat neta; molt menys mereixem que un ajuntament incompetent ens criminalitzi dient que som porcs. Si cal, que persegueixi als que embruten, però, mentre tant, que netegi (i no ho treguis de context, els operaris fan la seva feina, el problema, pot ser, és que no hi ha suficients operaris).
Un ciutadá

No entenc que vols dir

Un ciutadá | 13/06/2006, 12:23

Tu mateix dius que Emaya no fa net i jo te dic que sí. Els directius aquests que em parlas pues heu denuncies pero no cuestionis la feina del personal. Gracies.
TONI ROIG

Jo no m'he ficat amb els 'curritos'....

TONI ROIG | 12/06/2006, 19:47

...que quedi clar. Podré però, esper, dir que Palma està bruta, per què ho està, no? I això no vol dir qüestionar a cap treballador d'EMAYA. Ara bé, d'alguns càrregs directius sí que en podríem parlar, o no?. Per altra banda, clar que es tracta de no embrutar i som molts els que no embrutam i pagam els nostres impostos, per això tenim dret a viure en una ciutat neta. Sí EMAYA no ha de fer net, per què serveix?
TONI ROIG

PIB i Educació

TONI ROIG | 12/06/2006, 19:43

Sí, tens raó, 'laseu'. No podem presumir de despesa pública en educació (per ara). Crec que el tema de PISA és més complex. La qüestió no invalida la LOGSE; més bé recordar allò que 'les voluntats polítiques s'expressen en partides pressupostàries'...
Un ciutadá

Emaya fa feina

Un ciutadá | 12/06/2006, 19:40

Lo que pasa es que hi ha molts de bruts. No entenc que cuestionis la feina del personal de Emaya i fiquet amb els politics que son el qui realment heu fan malement i son els qui se carreguen tot el funcionament de una empresa per la seva mala gestió.
laseuplenadous

Anam de cul, com els crancs.

laseuplenadous | 12/06/2006, 17:41

No, Toni, no pretenc discutir els "mèrits" del catedràtic. Ja ho ha fet l'informe PISA. Mitjana europea dedicada a educació respecte del PIB=5'2. Mitjana d'Espanya= 4'4. Mitjana de Catalunya=2'8. Mitjana de Balears= je, je, je.
XYZ

Artistes o gamberros?

XYZ | 12/06/2006, 15:56

Artistes o gamberros?. Depèn. Si la pintada te la fan a casa teva: són gamberros. Si la fan al veinat de tres carrers més amunt: són artistes. I ara seriosament. Crec que ningú que ho hagi sol·licitat li agrada que li pintin la paret del garatge, per molt artista que sigui el pintor. Habilitar llocs per tal que es facin les pintades: no té gràcia ni risc, i els grafitis són fruit de combinar poca part de gràcia i la resta de risc. Que EMAYA té beneficis?: que faci MÉS net, i si ja hi fan (que probablement és veritat) que destinin part dels diners que els sobra a controlar/educar la gent que embruta . A la meva barriada CADA dia amb els meus fills quan els acompayo a escola (pública, clar) hem d'anar sortejant les merdes dels cans. Si qualqú ens veu d'enfora es deu pensar que en lloc de beure cafès i cola-caos, bevem conyac els matins, perque anem de banda a banda. Ah! i si encara els sobren més doblers: que abarateixin l'aigua, que tinc entès que la pagam de la més cara d'espanya. I si encara no saben que fer amb els diners, que parlin directament amb jo: juro que els donaré sortida :-)
TONI ROIG

+ LOGSE

TONI ROIG | 12/06/2006, 15:36

Tal volta, 'laseuplenadous', no té sentit discutir de la LOGSE desprès de la LOE i més en una Comunitat on l'Administració Educativa no creu ni en l'una ni en l'altra. Marchesi és un prestigiós catedràtic de psicologia evolutiva, crec que no el pots despatxar amb dues mossegades. Sobre la vinculació del món educatiu amb la nostra economia, t'enrecordes dels que parlaven -els mateixos que ara governen- de 'model educatiu propi de les Illes Balears...'
TONI ROIG

EMAYA té beneficis

TONI ROIG | 12/06/2006, 15:32

Amb el que dius, Biel Martí, m'estranya que EMAYA no s'estudii com a cas d'èxit a les escoles de negocis. Segons tu la ciutat està neta i a més, l'empresa té beneficis. Mira Biel, la gent paga impostos i té dret a viure en una ciutat neta. Que l'empresa municipal de neteja tengui beneficis és, senzillament, impresentable.
Biel Martí

Ses teves manies

Biel Martí | 12/06/2006, 11:39

Si Toni, son manies teves, EMAYA esta fent una bona feina de neteges i sa gent en parla del esforç dut a terme per EMAYA. El civisme no es pot controlar, no més sancionar. Es polítics no estan per educar, fins i tot els professors estan en contra de agafar el timó de sa educació cívica dins ses escoles i es un fet contrastat i demostrable. Sa educació ha de partir des de sa família i el individu com ha persona. No vulguis trobar 5 peus al moix, vius a un mon blau. Baixa a la realitat. Biel Martí
TONI ROIG

T'importaria argumentar-ho?

TONI ROIG | 12/06/2006, 10:15

És 'fills de la LOGSE' una expressió que ha fet fortuna però no acab de trobar-li el sentit. Ens ajudes 'laseuplenadous'?. Gràcies.
laseuplenadous

De lo que se come, se cria.

laseuplenadous | 12/06/2006, 10:09

La definició correcta seria "fills de la LOGSE".
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb