Un altre món no fou possible

Palma amb mà esquerra / BITamines / Converses de cafè...

Es necessari que el Govern gasti 2.440.000 d’euros per a comprar 5.500 llicències de software?

toniroig | 01 Novembre, 2006 07:34 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com


 
 

El BOE de divendres passat (núm. 257) publica un Anuncio de la Consejeria de Economía, Hacienda e Innovación de licitación de adquisición de licencias ‘Microsoft Office 2003’ y ‘Windows Sever 2003 Cal’  per a entregar fins al 2009. Quan una institució vol comprar, per exemple, un cotxe, no sol dir ni la marca i ni el model sinó les seves característiques per, a partir d’aquí, elegir el producte del mercat que més s’adapta a les seves necessitats. No seria raonable que en aquest cas es fes el mateix?

Tot això contrasta amb el que diu el Govern; a l’inici del post he penjat un díptic recollit a les darreres jornades de Bulma. Avui mateix parlaré amb el Grup Parlamentari Socialista per veure que podem fer. Vos tendré informats. De totes maneres, s’accepten idees, suggeriments, propostes...

P.S.: Gràcies XYZ pel BOE i gràcies Llorenç pel díptic.

Comentaris

ricardo galli

Re: Es necessari que el Govern gasti 2.440.000 d’euros per a comprar 5.500 llicències de software?

ricardo galli | 04/11/2006, 20:36

> S'accepten idees que sumin. Com ho podem fer?

- Obrir un debat públic al PSIB? Per exemple amb col·loquis o mini conferències.

- Preparar una agenda de reunions i discussions amb el PSOE de Extremdura?

- Tenir una oferta concreta per a les següents eleccions?

TONI ROIG

FON, 'Menéame',el PSOE, el PP i un contracte que cal aturar

TONI ROIG | 04/11/2006, 04:48

Ricardo, de 'bon rollo':

1) L'al.lusió a FON vé en tant que crítica teva al PSOE sobre una iniciativa concreta que serà bona o dolenta però el que fa és posar les TIC a l'agenda política.

2) La teva crítica a l'acord PSOE-FON és anterior al possible (?) acord de FON amb Menéame. Jo no ho he relacionat, has estat tu. Si em coneixesis una mica més no ho hauries fet.

3) Ja sé que 'en todas partes cuecen habas' i que el 'Pacte de Progrés va deixar coses pendents i d'altres no va poder ni tan sols iniciar-les però aquest debat no ens duu a cap lloc

4) El que importa, el que estam debatint, és invertir la lògica del software que utilitza l'Administració i per això ens cal la concurrència de tots els partits

5) En agradi o no, la realitat és que és un tema que no està a l'agenda política i que, a més, és mala d'explicar la seva importància, la seva prioritat i el seu interès

6) Jo, i molta més gent -tu també- estam intentant canviar aquesta realitat, el que ens cal és fer feina en la mateixa direcció

7) Pot ser sigui agoserat per part meva fer la següent afirmació però assumesc la responsabilitat: estic segur que el PSOE de Balears assumirà per a les properes eleccions importants compromisos en el tema de la Societat de la Informació, les TIC i el programari

8) Que el PP ens digui 'i tu peor' no és cap novetat. Ho fan sempre, parlis del que parlis i sigui molt cert o gens cert. Si fora així no fariem res

9) Reiter: per a mi l'objectiu és aturar el concurs i canviar la lògica

10) S'accepten idees que sumin. Com ho podem fer?

ricardo galli

Re: Es necessari que el Govern gasti 2.440.000 d’euros per a comprar 5.500 llicències de software?

ricardo galli | 03/11/2006, 02:35

1. D'acord.

2. També és aplicable al PP en aquest cas. No els defenso, tens raó, però ara mateix el PSOE es al govern de l'estat i fa el mateix, a una escala més gran.

3. D'acord, els del PP poden fer servir la mateixes paraules.

4. L'exemple (bo) de Extremadura es la excepció que demostra l'equivocació general.

5. Insisteixo, que això ha estat una errada i que s'ha fonamentalment per la foto.

Així i tot, no sé que tens a veure FON al debat, potser perquè MV invertirà a Fon? Hum... just in case i en modo paranoia. En aquest cas no som polítics, no en tenim cap responsabilitat política, no gestionem fons públics, el menéame es un servei privat gratuït (i de programari lliure) i que a més a més tens molt més de visites i usuaris que molts de serveis web públics que ens costa molt més de doblers (i crec que no fa falta dir que tampoc s'han interessat en el tema o donar un cop de ma, encara que és un autèntic "producte mallorquí", però vaja, tampoc esperàvem rés).

6.Fas una crítica al PP/Govern, però quan et diuen "mira, al teu partit esta passant el mateix" ja trobes excuses i fas servir el tòpic del tassó mig ple.

Has dit abans, "Avui mateix parlaré amb el Grup Parlamentari Socialista per veure que podem fer". Doncs, la meva humil proposta es que facin primer un anàlisi i balance del que ha fet i està fent el mateix PSOE, així es pot anar amb arguments més consistents i coherents a discutir amb el Govern. Ara mateix només els provocaria rialles i "y tú peor" (i a jo, que em sento d'esquerres, molt de vergonya).

I tot això no te rés de personal contra Toni Roig, és una crítica a les polítiques de un partit respecte a un tema molt particular, segurament tu cerques els mateixos objectius, però penso que és millor primer rentar ca nostra.

Una abraçada.

TONI ROIG

Ningú no ens ha dit que fora fàcil

TONI ROIG | 03/11/2006, 00:19

Gràcies en general per tots els comentaris. M'he anat reprimint d'intervenir en el debat per a deixar espai a la participació. Crec que el darrer comentari -d'en Ricardo- sí que m'obliga a intervenir.

Un parell de coses:
1) Si tot estigués fet jo no militaria a cap partit, no seria necessari.
2) Els partits no són perfectes i no sempre evolucionen per davant de la societat
3) Hi ha qüestions que costa introduir-les en l'agenda política (per les raons que sigui, tots en som una mica culpables -no m'estic llevant a mi cap responsabilitat, intent analitzar la qüestió-)
4) La qüestió del programari lliure és lenta. Podria posar el 'maravellós exemple' del PSOE d'Extramadura però no cal que ho faci, tothom el coneix.
5) En qüestions d'innovació no sempre l'encertam (record un post de Ricardo quan el PSM -el de Madrid- va arribar a un acord amb FON - http://mnm.uib.es/gallir/posts/2006/05/17/735/
6) Podem veure el tassó mig buit o mig ple, podem trobar mil pegues al PSOE però crec que és més útil que, entre tots, pensem com podem aturar la compra d'aquestes llicències

ricardo gallir

també ha passat al pacte

ricardo gallir | 02/11/2006, 23:20

També he fet un apunt sobre el tema aquest, però no volia fer les critiques al teu partit -de esquerra- al mateix nivell (el cor no me deixa :-( ).

http://mnm.uib.es/gallir/posts/2006/11/01/851/

Però el que volia dir-te al teu blog es que el teu partit (amb el Pacte de Progrés) tampoc ha fet rés quan han tingut el poder. Per aquells temps jo era president de Bulma i també feia activisme des de la UIB i ha estat impossible xerrar del tema amb ningú del Govern (encara que na Cori era companya i sabia de que anàvem, amb en Llorenç Valverde).

Ara passa el mateix amb el PSOE a l'estat, no només que no fan rés, també posen excuses como la neutralitat tecnològica, la nova llei de propietat intel·lectual, o a la nova llei d'administració electrònica:

http://meneame.net/story/los-politicos-en-contra-del-software-libre
http://meneame.net/story/software-libre-promesas-electorales-psoe-ya-habra-tiempo-renegar
http://meneame.net/story/software-libre-administracion-ya-no-interesa-psoe

Crec que primer hauries (o hauríem) de demanar al PSOE què estan fent en aquest sentit. Millor dir, demanar-les que parin ja de fer el que fan i facin una reflexió seriosa. Pareix que l'interès de unes poques empreses i “artistes” (i segurament de uns pocs informàtics que “manen”) pesa més que l'interès general.

També potser que hagi una mena de ignorància generalitzada, home ja no sap què pensar :-(

nervxp

BOIB

nervxp | 01/11/2006, 21:16

También ha salido en el BOIB. Me parece más razonable haber linkado a nuestro Boletín que no al BOE.

http://www.caib.es/boib/cercar?texto=microsoft&resultados=20&lang=ca&mode=1&nivel=3&publico=N&fec_ini=02%2F10%2F2006#

pep

Que hipocresia

pep | 01/11/2006, 19:06

Es absolutamente increible. Que hipocritas. Publicitan una cosa pero hacen otra totalmente diferente. Y dios mio, a que coste ... . Con ese dinero se podrían hacer tantisimas cosas mejores que gastarselo en software (además caduco, pronto saldrán nuevas versiones). Cada vez empiezo a pensar más mal de los politicos... .

Benjamí

Fil RSS dels comentaris

Benjamí | 01/11/2006, 14:49

(PS: teniu qualque fil RSS per a llegir els comentaris?)

Benjamí

No es pot dir la marca

Benjamí | 01/11/2006, 13:19

Per llei no poden dir la marca:

«Salvo que esté justificado por el objeto del contrato, no podrán incluirse en el pliego especificaciones técnicas que mencionen productos de una fabricación o procedencia determinada o procedimientos especiales que tengan por efecto favorecer o eliminar determinadas empresas o determinados productos. Especialmente no se indicarán marcas, patentes o tipos, ni se aludirá a un origen o producción determinado. Sin embargo, cuando no exista posibilidad de definir el objeto del contrato a través de especificaciones suficientemente precisas e inteligibles, se admitirá tal indicación si se acompañan las palabras «o equivalente».»

Ley 13/1995, de 18 de mayo, de contratos con las Administraciones Públicas

http://www.boe.es/g/es/bases_datos/doc.php?coleccion=iberlex&id=1995/11825&codmap=

Pouet

Falta de interés

Pouet | 01/11/2006, 09:34

Así demuestra el Govern del PP su interés por la investigación y el desarrollo tecnológico. Lo fácil es lo que hacen. Lo dificil es buscar otras alternativas y dar la posibilidad de que se ofrezcan otros productos que puedan cumplir el servicio requerido.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb