Un altre món no fou possible

Palma amb mà esquerra / BITamines / Converses de cafè...

Blogs: 'prohibido prohibir' / lectors inteligents ;-)

toniroig | 22 Novembre, 2006 07:30

El problema de los blogs, es la falta de control, el anonimato,
que cualquiera haga denuncias sin presentar pruebas,
que insulte y que, en definitiva, convierta un foro de ideas
en una opción para la descalificación y,
por supuesto, el anonimato
 
...que no se abran blogs.
Mientras no se regulen como toca los blogs,
la propuesta es muy peligrosa...
 
Coloma Darder 
 
 

Llegesc el que he destacat més amunt a mallorcadiario.com. No és la primera vegada que parlam de coses semblants: prohibir. Crec que la intenció de Coloma Darder és bona com ho és la de qualsevol que, emprenyat (perdó) amb un troll, posa barreres a fora vila (puertas al campo; li vaig sentir en català a Llorenç Valverde). El tema no és aquest.

Llegir blogs no és obligatori. I molt menys donar-los credibilitat. Els rumors se llancen des de la barra d'un bar, amagats darrera un cap de cantó o en l'anonimat d'un blog; al món digital no passa res que no passi al món analògic.

L'opinió, la llibertat d'expressió, el dret a l'honor són qüestions complexes... interpretables també. Jo crec més en l'autoregulació; acabar al jutjat és un fracàs de la convivència. Tant se val que ja no hi ha duels d'honor perquè sinó tot lo dia correríem !!

Tot això per dir-te que no crec en la regulació dels blogs i molt menys amb la persecució. Crec en lectors intel·ligents. Ara és difícil perquè encara som pocs però poc a poc el mercat -i això ho diu un d'esquerres- s'autorregularà. Cap a on crec que aniran les coses? A tall de flash:

  1. Hi haurà blogs com ara. Faran la seva funció; com trobar-se per plaça o de copes. Un diu una cosa, l'altra en diu una altra però ningú no se'n fa responsable. El blogaire ho dinamitzarà... Serviran per llançar rumors... però tots sabem/sabrem que no ens en podem refiar gaire.
  2. Hi haurà blogs que posaran condicions, regles, codis de conducta, codis ètics, normes del joc. Es a dir, una mica de respecte. El lector/consumidor podrà relativitzar la importància del contingut en virtut d'aquestes regles: qui hi ha darrera, si els comentaristes s'identifiquen (encara que sigui amb pseudònim...), quin és l'objectiu...
  3. Finalment (supòs que hi haurà més tipus però amb tres me basta per a catalogar el que volia dir) tendrem uns blogs molt clars i transparents. Estic pensant en blogs polítics. La gent anirà a cara descoberta, estarà totalment identificada, dirà el que pensa... seran eines digitals de participació cívica que contribuiran a fer més democràcia i a construir una societat més oberta, més transparent i més solidària.
Vaja rollo que m'ha sortit però jo ho veig, més o menys, així. A poc a poc el temps posarà les coses al seu lloc; quan siguem més, quan hi hagi més massa crítica s'evolucionarà de maneres divergents i que cada un trii el model de blog que li vagi millor. Ah!, per cert, quan me diuen fill de puta -que m'ho han dit en aquest mateix blog- agraesc que me recordin que n'hi ha que ho pensen, d'altres que m'ho diuen al darrera i d'altres al blog amb la cara tapada; això només vol dir que ens resta molt per a ser una societat democràtica capaç de conviure amb respecte. I lectors inteligents que ho saben destriar. Si borram comentaris, on està el límit?

Comentaris

Joan

Que mes dona ?

Joan | 22/11/2006, 21:13

Anonimat si anonimat no si tammateix si lo important es el que es diu sempre sense faltar al respecte. Hem de aprendre a rebre critiques.

TONI  ROIG

No és una màxima...

TONI ROIG | 22/11/2006, 20:48

...és una cita. Jo no la valor. Només volia provocar el debat. Gràcies per participar. Seguesc insistint: lectors intel·ligents.

T

la cita perversa

T | 22/11/2006, 18:55

Treu, si us plau, la cita com una màxima, que has tret d'un digital amb fragments infectes i generalment tendenciós, pagat (mallorca diario)
Pitjor que l'anonimat és la falsedat, Coloma Darder no existeix. És algú que s'amaga.Fatal

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb