Un altre món no fou possible

Palma amb mà esquerra / BITamines / Converses de cafè...

Política 2.0

toniroig | 12 Març, 2007 07:00

Me demanen sovint si aquestes seran les eleccions d’Internet. Seran les eleccions de la gent, sempre ho són. Hi haurà mítings, tanques... i blogs.

Possiblement res és imprescindible però tot ajuda. Fa quinze anys el que tenia mòbil era un bitxo raro i ara ho és qui no en té. Amb els blogs passarà el mateix; no s’entendrà que qui ocupa un escó no doni comptes de la seva tasca de manera periòdica, directa i sense intermediaris.

La política 2.0 seria la propera estació d’aquest complex viatge cap al món digital immers ara en el paradigma de la web 2.0 d’on sorgiran les xarxes hiperlocals que, si no s’inverteix la tendència a Palma arribaran, com tot, tard i malament. L’Ajuntament no ajuda gaire, pràcticament no es pot fer cap tràmit a través de la web i construir la ciutat digital no està a l’agenda de l’actual equip de govern.

I del futur?. Cirer, descartada. El PP de Palma no aposta per les noves tecnologies. Pot ser facin alguna estratègia de màrqueting de cara a les eleccions però serà això, màrqueting. El blog de Rafa Duran, l’únic amb un mínim de sensibilitat, dorm.

Miquel Nadal, el nacionalista bilingüe, inventa nous idiomes: “nos hemos encontrado este anochecer y vos assegur a todos y a todas que si somos batle cumpliré el que digo”  i aconsegueix ser líder i deixar de ser-ho de manera tan sorprenent com incomprensible.

Per la seva banda Grosske ens presenta un blog de trinxera, coses varies i recados  per al blog del Bloc.

Finalment Aina Calvo presentà la setmana passada el seu web i continua amb el projecte Palma Capital.

Està clar que no som objectiu en la meva exposició; tant com bé saps tu de quin peu jo claç. Calcis tu del peu que calcis aquí tens un breu recorregut per la política digital de la nostra ciutat. Un altra dia parlarem de la societat civil. Ara, si vols, ho comentam :-)  

Comentaris

Manel

Modèlica

Manel | 19/03/2007, 00:14

...i entranyable. Unes 50 mil persones hi varen ser presents. Una lliçó de reivindicacó pacífica, festiva, i d'unitat dins la diversitat.

Tantes banderes com opinions varen tenir cabuda, Toni. No tot està perdut.

Un que estima Mallorca

No t ´ho prenguis per tú

Un que estima Mallorca | 17/03/2007, 23:09

No va per tú Toni, tranquil:-)

Un que estima mallorca

No t´ho prengreuis per tú

Un que estima mallorca | 17/03/2007, 23:06

Que ets de sensible:-)

TONI  ROIG

No he anat mai a cap manifestació...

TONI ROIG | 17/03/2007, 14:07

...on hi hagués crispació i/o banderes feixistes :-)

Un que estima Mallorca

Tots a la manifestació

Un que estima Mallorca | 17/03/2007, 09:26

Avui hem de donar una lliço de com es fa una manifestació. Sense crispació i banderes fatxistes. Avui a las 18.00 h a la Plaça d´Espanya.

TONI  ROIG

Candidat2007.net

TONI ROIG | 15/03/2007, 09:24

No sé si encara hi som a temps; possiblement és massa tard però crec que aquesta iniciativa privada de l'agència de notícies Europa Press és força interessant i estic segur que en un futur no molt llunyà les coses evolucionaran cap aquests paràmetres.

Entra en el web ( www.candidat2003.net ) Val la pena veure-ho.

internauta

Enllaç a candidat 2003

internauta | 14/03/2007, 15:51

Va presentar fa poc temps la seva web: http://www.blocpermallorca.cat
No està del tot malament.
Dentro del capítulo de las "webs no oficiales" me gustaría destacar en el caso concreto de las elecciones catalanas de 2003 la iniciativa www.candidat2003.net Es curioso comprobar como cuando el usuario es consciente de participar desde una plataforma neutral avalado por el propio Parlament de Catalunya, su predisposición a participar, sincerarse, e incluso "probar" a los distintos candidatos con una misma cuestión polémica se incrementa notablemente. Acabo de consultar las estadísticas de participación de este site y compruebo que más de 1000 personas han tenido ya una respuesta personalizada por parte de los distintos candidatos. Es una lástima que no se repitiese esta iniciativa en la últimas.

TONI  ROIG

L'amic informàtic

TONI ROIG | 14/03/2007, 09:18

Dues coses, Manel:
1-. En el món digital les fronteres entre esquerra i dreta són encara molt difoses. És més fàcil assenyalar diferències parlant d'educació o de salut que de noves tecnologies. És qüestió de temps i d'assimilació. No vull dir que no hi hagi gent que no tengui clara la frontera, el que dic és que per a la gran majoria no està encara clara.

2-. En aquesta línia; l'amic informàtic. Això és per a mi un problema: la vertadera ciutadania digital ha de ser autònoma i això no és possible si hem de recórrer a l'amic informàtic. El suport informàtic és una feina i és lògic recórrer a ella quan es necessiten serveis professionals; el que no pot ser és que per a 'viure en digital' necessitem l'amic informàtic, per això som partidari dels recursos que, ara per ara, són a la xarxa de manera gratuïta encara que aquest és un tema complex que donaria per a un post molt mes elaborat.

Manel

Pàgines i blogs

Manel | 14/03/2007, 00:47

Nadal i Calvo han apostat per pàgines web molt semblants: personalitzades, polivalents i ben dissenyades (el contingut real és una altra cosa). Tampoc han de ser massa cares, avui en dia no és difícil tenir un amic informàtic o dissenyador web :-) Grosske té el seu blog personal, i com el teu té llarg recorregut. Li basta i sobra per comunicar.

I Cirer...?? No entenc com el PP no ha tret res encara, excepte la pàgina "eligetufuturo" o una cosa així. Darrera una web teoricament moderna i funcional hi ha ben poc contingut: un simple fòrum, sense cap interrelació.

El Bloc té massa blogs dispersos i és difícil entendre's amb tots. És millor tenir una pàgina única amb diverses pestanyes adequadament ordenades, si no es vol perdre el missatge de partit.

ERC és una fòrmula mixta, té blogs dels seus líders però amb un domini comú.

TONI  ROIG

+ sobre Miquel Nadal

TONI ROIG | 13/03/2007, 19:45

No ho faig mai però m'hi he topat mirant una altra cosa. No sé perquè he pensat que igual hi podia haver una relació. Segur que som un malpensat i algú més 'puesto' en qüestions informàtiques m'ho desmentirà però me crida l'atenció la continuitat horària entre aquesta entrada i el post de na 'Cati'.
http://www.miquelnadal.net/bloc/wp-admin/ 1 13/03/2007 20:11

Deis-me que som un malpensat. Segur que estic equivocat i no té res que veure. Ah! no estic fent cap acusació, no m'hen mancaria d'altra... és només un exercici sobre identitat/s digital/s

TONI  ROIG

Qui t'ha dit que el vulgui desprestigiar?

TONI ROIG | 13/03/2007, 19:27

Seria massa fàcil dir-te allò de 'piensa el ladrón'... Simplement, la idea de posar el traductor me sembla una 'collonada' (amb perdó) i ho dic. Hi ha la teva llibertat de criticar-ho; me sembla bé. El que no puc acceptar és que me diguis que el vull 'desprestigiar'.

I que no surtir ara l'il·luminat/ada dient que la rectora de la UOC ho té igual com vaig llegir una vegada al blog de Nadal. Seria també massa fàcil allò de '..i si la rectora de la UOC es tira dins un pou...'

Tot això ho dic des del màxim respecte cap a la persona i cap el que representa; si llegeixes el meu blog hauràs vist que no és el meu estil la desqualificació personal. Ni tan sols dels que s'ho mereixen.

Gràcies de totes maneres per llegir-me. Ah! l'ideari socialista és com la tònica; si no t'agrada és que l'has provat poc. Quan vulguis en parlam :-)

Cati

blogs

Cati | 13/03/2007, 19:19

Me sembla poc ètic que per desprestigiar a Miquel Nadal t'hagis de ficar amb el traductor automàtic del seu bloc. Diu poc al teu favor, sincerament. Em pensava que això només ho sabia fer la dreta més rància encapçalada pel Mundo. A mi m'agrada el seu bloc, perquè parla la persona i no és el discurs polític habitual. També m'agrada el teu a vegades, encara que no compartesc l'ideari socialista. Salut.

TONI  ROIG

El blog d'Antich

TONI ROIG | 13/03/2007, 19:00

Veig que el blog del futur president de les Illes Balears desperta interès. Algunes observacions:

1. Com bé diu XYZ, millor el blog d'Antich que el blog de Matas. Matas encara no ha considerat oportú obrir una finestra digital. Lamentablement no podem comparar. O si: Antich aposta pel món digital i Matas no.

2. Els comentaris. Tots els comentaris li arriben. Aquest és l'objectiu, no?. Hi ha molts blogaires que 'moderen' els comentaris; d'altres esborren els que no li agradent. Inicialment Antich, com molts blogaires, ha optat per 'moderar-los'. És una decisió que té avantatges i inconvenients que ell podrà valorar però ara encara no duu dues setmanes fent el blog; podem donar-li una mica de temps, no?

3. Programari lliure. He demanat en algun post anterior una mica de paciència. Això és un procés i necessita una assimilació. Val més convèncer que vèncer. Recordau que ja hi ha un compromís d'Armengol en favor del software lliure al Consell i als ajuntaments. Puc garantir que Antich no dirà el contrari :-)

4. Que Antich surti a una foto amb una pantalla amb 'explorer' pot ser 'certifica' que el seu no és un blog de disseny sinó que és autogestionat amb les eines que la ciutadania 2.0 posa al seu abast. Supòs que podreu entendre que el blog del candidat Antich el podria haver fet una empresa de màrqueting i el podrien gestionar els seus col.laboradors. En canvi ha optat per anar-ho fent ell a poc a poc. No et preocupis XYZ, segur que aviat provarà un altre navegador. La qúestió del sistema operatiu, si m'ho demana, li diré que per més endavant. Pot ser sigui el primer president de les Illes Balears que funciona amb Linux !!!
5. I bé, crec que m'estic excedint parlant d'un blog que no és meu. Ara que té blog, tot això li podeu plantejar a ell. Això és el més important: el teniu a l'abast tot lo dia i vos puc garantir que ell sovint mira els comentaris i obri el seu correu.

XYZ

Re: Política 2.0

XYZ | 13/03/2007, 16:45

Estic convençut que de cada vegada més el món digital entrerà/desplaçarà/integrarà molts dels aspactes bàsics i quotidians de la nostra vida "real".

No fa falta ser cap visionari per veurer-ho. Entre d'altres coses perque ja està passant ara mateix.
I si no fixau-vos-hi. Estam a dos dies de les eleccions, i han nascut blogs (i bloCs) polítitcs per tot arreu.
Ja n'hi ha de veterans, bons i oberts com per exemple aquest mateix.
Al seu blog, en Toni, ens conta les coses que passen per Ciutat vista a través dels seu ull socialista.
Tothom qui vulgui pot dir la seva, i gairebé sempre respòn. No elimina comentaris, i els pocs "trolls" que hi romanen, molt de tan en tant, es moren d'inanicció. És un bon blog.

Pots estar d'acord amb ell o no, emperò saps que hi és. Està pendent de la ciutadania directament a través de la finestra digital. I lo que és més important: és un polític humà. A través dels bits ens mostra la seva estructura molecular.

I ara girem fulla. El Sr Antich també s'ha apuntat a la moda dels blogs. Benvingut sigui.
Partint de la honesta benviguda al món blogístic unes observacions:

És un blog "capat". Està en el seu dret. Només faltaria. Emperò demostra desconfiança amb els "ciutadans i ciutadanes" de la comunitat.
Una ullada als comentaris exposats ens fa entendre que el filtratge és significatiu.

No hi ha un contacte fresc, instintiu i amb una dosi d'improvisació elevada com aquest.

El seu video de presentació, ben fet i el·laborat.
Amb el monitor darrera on es veu el blog recentment estrenat. Això sí amb windows i explorer.
Si hi ha d'haver recolçament al programari lliure per part del psib...s'hagués pogut assessorar una mica. No trobes?.

Una simple cridada telefònica que hagués dit: "Toni, assessora'm una mica, tu que ja hi tens experiència en aquest món".

Tenen el jardí a casa seva i se'n van a comprar les flors al veinat.

Un altre dia parlaré de la candidata Calvo.

Això sí: millor el bloc de n'Antich que el de'n Matas :-)

TONI  ROIG

Balearpèdia

TONI ROIG | 13/03/2007, 13:19

No estaria gens malament això que proposes, Bernat.

Diuen que els diaris d'avui serviran demà per embolicar l'entrepà; ho dic sense cap sentit pejoratiu. De la ràdio i la televisió no queda ni això.

La diferència és que a Internet les paraules lo se les enduu el vent. A més del que dius, una 'balearpèdia' informaria de les 'trajectòries'.

Estaria molt bé poder consultar el que ha fet cada un durant els quatre anys. Per això, els blogs també serveixen; són una finestra oberta, directa i sense intermediaris, de sortida, però també d'entrada del que fa, no fa, pensa i no pensa el blogaire.

TONI  ROIG

Blogs i eleccions

TONI ROIG | 13/03/2007, 13:15

Sí, gingol, desprès de les eleccions hi haurà una devallada. La política, com a moltes altres activitats també té els seus cicles; aleshores distingirem màrqueting de blog.

Estic segur, però, que, prest, blog i escó seran sinònims.

ginjol

tens raó toni

ginjol | 13/03/2007, 13:08

si, cada vegada més s'exten més això de tenir blogs...

i en s'àmbit de sa política no deixa de ser un tema interessant, ara bé, esperem que no passi com tot, que un any abans de ses eleccions tots funcionin, i despres res de res...

TONI  ROIG

Antich

TONI ROIG | 12/03/2007, 13:51

El blog d'Antich l'hauria pogut fer una empresa; seria marqueting. Antich ha volgut fer -se el seu propi blog utilitzant eines de ciutadania 2.0. El tipus d'eina? Totes tenen avantatges i inconvenients.

L'important de tot això és que el futur president té un blog que el fa més accessible per a la ciutadania. Això és el que importa. Per cert, té un domini propi: www.francescantich.info

enguillem

n'Antich també

enguillem | 12/03/2007, 13:39

N'antic també s'ha apuntat al moviment 2.0 a http://xiscoantich.blogspot.com

Però trobo que ho ha fet massa tard i malament, per apuntar-e a blogspot millor si hagués aprofitat l'estirada de balearweb.
Obrir un domini propi amb un hosting donaria una sensació de que es fa amb ganes i que vol explorar les noves possibilitats que donen els blogs. Però bé temps al temps, tots tenim uns inicis.

Bernat

Re: Política 2.0

Bernat | 12/03/2007, 10:44

Jo crec que sí, que aquestes eleccions seràn essencials: molta gent ja no llegeix els diaris, substituïts ara pels blogs, els diaris digitals i la wikipèdia.

Hauríem de fer una balearpèdia sobre la política balear, explicant qui és qui, què defensa cadascú i amb un raconet d'història sobre les "gestions" de cadascún dels nostres governants... jejejeje

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb